Élelmiszereink sav-bázis táblázata

Igen meghatározó, hogy egy-egy élelmiszer milyen hatást gyakorol a sav-bázis háztartásunkra.  

Az alábbi táblázat (ún. PRAL táblázat) segítségével a gyakran fogyasztott élelmiszerek sav-bázis háztartására gyakorolt hatását tudja megítélni.

 

A negatív értékűek (milliekvivalens/100 g) BÁZIKUS, azaz LÚGOSÍTÓ hatásúak.

A pozitív értékűek (milliekvivalens/100 g) SAVAS hatásúak.
(Az adatok mindig 100 g elfogyasztott élelmiszerre vonatkoznak.)

 

! Természetesen a tábla nem úgy értelmezendő, hogy nem ehetünk, vagy nem ihatunk olyat, ami savasít, hanem csak arra hívja fel a figyelmet, hogy igyekezzünk egyensúlyban táplálkozni és törekedjünk inkább a lúgosító élelmiszerek fogyasztására!

Élelmiszerek sav-bázis táblázata