Basica Sport – háromszoros energiaKitartás és energia végig a sportolás alatt

A Basica® Sport friss, citromos ízű, gyorsan feloldódó italpor, hipotóniás szénhidrát-elektrolit oldat ásványi anyagokkal és vitaminokkal. Különleges összetétele biztosítja az edzés közbeni és utáni tápanyagpótlást egyetlen sportitalban.

Gondoskodik a szénhidrátokról és elektrolitokról

A Basica® Sport a szénhidrátok és az elektrolitok optimális kombinációját biztosítja a szervezet számára. Segít fenntartani a teljesítményt és javítja a folyadékbevitelt, különösen a tartós edzés során. A szacharóz formájában lévő szénhidrátok gyorsan felszívódnak, és gyorsan az izmok rendelkezésére állnak. Így a szervezet energiatartalékait már a sportolás előtt feltöltik. A maltodextrin lassabban szívódik fel, ezáltal egyenletes energiaellátást biztosít a vércukorszint ingadozása nélkül.

Így járul hozzá a Basica® Sport az izmok, az agy és az idegek energiaellátásához a sportolás során. A Basica® Sport elektrolitjai kompenzálják az izzadásból eredő veszteségeket már a sportolás közben. Emellett a kalcium, a réz és a B2-vitamin is támogatja az energia-anyagcserét. Így nyújt a sportolóknak kitartást és energiát a teljes teljesítményfázisban.

A regeneráció felgyorsítása a sportolás után

A sportolók folyadékot és ásványi anyagokat veszítenek az izzadással. Ugyanakkor a fizikai megterhelés és az anyagcsere, az izmokban növeli a savképződést. Ennek következménye pedig a csökkenő erő és izomfeszültség, ami növelheti a sérülések kockázatát.

Ezért fontos, különösen intenzív edzések után a szénhidrátok* és ásványi anyagok pótlása, mert ezek segítenek az izomzat regenerálásában. A Basica Sport bázikus ásványi anyagokkal látja el a testet, ezáltal ellensúlyozva a terhelés következtében fellépő túlsavasodást. A cink részt vesz a sav-bázis egyensúly szabályozásában, a magnézium és kálium pedig biztosítja az egészséges izomműködést. Emellett a C-vitamin és a szelén hozzájárul a normális immunfunkcióhoz a szervezetben.

* Az edzés utáni első 4-6 órában a teljes testtömeghez viszonyítva kilogrammonként 4 g-ot kell bevenni.