Az energia-anyagcsere aktivizálása


Hogyan juthatunk energiához és őrizhetjük meg teljesítőképességünket

Egy sikeres Basica energiakúra esetén fontos az energia-anyagcserét lendületbe hozni, mivel ezt a túlsavasodás megterheli. A szervezetben felhalmozódik a savfelesleg, ami a sejtek energiaelőállítását befolyásolja. Ennek oka: Az enzimek (amik az energia- anyagcsere folyamatok működtetői) működését a túlsavasodás befolyásolja. Így csökken a szervezet teljesítőképessége.

A bázikus ásványi anyagok jótékony hatással vannak az anyagcserére

Bázikus ásványi anyagok szedésével növelhető a pufferkapacitás. Ilyen módon a felesleges savat jobban semlegesítjük és a sav-bázis egyensúlyt stabilizáljuk. Az bázikus ásványi anyagok bevitele befolyásolja a szénhidrát anyagcserét. Ez pozitív hatással van a sejtek energia-anyagcseréjére és támogatja a test saját energiáját.

Ezzel nem csak a sav-bázis egyensúly jön létre

A bázikus ásványi anyagok és értékes nyomelemek biztosítják a sav-bázis egyensúlyt és támogatják a szervezet saját energiáját. A cink segít fenntartani a sav-bázis egyensúlyt, és fontos a szénhidrát- anyagcsere és a mentális teljesítmény szempontjából. A magnézium segít csökkenteni a fáradtságot és kimerültségérzetet, és a kalciummal együtt támogatja az energia-anyagcserét.


Sport és aktivitás

A sporttevékenységek extra löketet adnak az anyagcserének. Egy megerőltető séta vagy kerékpározás, lépcsőzés a lift használata helyett olyan tevékenységek, amelyek jól beépíthetők mindennapjainkba. Időről-időre az izzadás is jót tesz a keringésnek.