Egy bázikus étrend felállítása

bázikus étrend

 

A lúgosító (bázikus) táplálkozás biztosítja a kúra sikerét

Egy alapvető építőköve a Basica energiakúrának a bázikus táplálkozás. Tartós eredményt úgy érhetünk el, ha bázikus túlsúlyú ételeket fogyasztunk. Útmutatóként megfogadandó, hogy a tányéron lévő élelmiszerek legalább felének salátának, zöldségnek vagy gyümölcsnek kell lennie. A gyümölcslevek és szárított gyümölcsök is ide tartoznak.

 

A Basica a bázikus táplálkozás kiegészítője

Ha nem megoldható minden étkezéshez elegendő bázikus élelmiszert fogyasztani, akkor célszerű egyidejűleg a Basica italport fogyasztani a bázikus ásványi anyagok pótlására. Így tudja a szervezet a felesleges savakat semlegesíteni és a sav-bázis egyensúlyt újra stabilizálni. A Basica® különböző kiszerelésekben kapható. Így kiválasztható az, amelyik a legjobban megfelel: tabletta, vízben oldódó granulátum, mikrogyöngyök a közvetlen bevételhez, vagy granulátumok, amelyeket akár ételekbe is keverhetünk. További információkat a termékekről itt talál.

A savképző élelmiszerekről való teljes lemondás szükségtelen

A savképző ételeket a bázikus táplálkozás során csökkenteni kell. Ezekről az ételekről történő teljes lemondás azonban bázikus táplákozás esetén sem szükséges. Savképző minden fehérjegazdag étel: hús, hal, kolbász, sajt, kenyér és pékáru. A fehérje többek között kén és foszfát tartalmú aminosavakat tartalmaz, amelyek lebontása során savak keletkeznek.