Az immunrendszer támogatása és a Basica

A megfelelő táplálkozás általában biztosítja az erős immunrendszert, de valóban elég ez…? Részletes magyarázatot minderről itt talál.

 

Az immunrendszer

Az emberi immunrendszer egy összetett hálózat, melynek részei különböző szervek, különböző sejttípusok és nagyszámú jelző molekula. Arra szolgál, hogy leküzdje a patogéneket, így a baktériumokat, vírusokat, parazitákat és gombákat, eltávolítsa a szervezetből az idegen anyagokat, de a szervezet saját, hibás sejtjeinek lebontására is szolgál. Valamennyi ember immunrendszerrel születik, amely születésüktől fogva védi őket. Ezen túlmenően az alkalmazkodó immunválasz a növekedéssel együtt fejlődik, ez képessé teszi a szervezetet a még célzottabb és hatékonyabb küzdelemre a patogének ellen.

A megfelelő táplálkozás általában biztosítja az erős immunrendszert, de mindig eszerint eszünk?

A táplálkozás fontos szerepet játszik az immunrendszer megfelelő működésében, mivel az immunsejtek csak abban az esetben tudják kifejteni összetett védekező tevékenységüket, ha az emberi szervezet megfelelően ellátott tápanyagokkal. A kiegyensúlyozott, növényi alapú, lúgosító étrend a szervezetnek valamennyi lényeges tápanyagot biztosítja. Fontos az egyes tápanyagok hiányát elkerülni, mivel specifikus vitaminok, ásványi anyagok és nyomelemek hiánya károsítja az immunválasz jó működését, mely például a fertőzésnek való nagyobb kitettségben nyilvánul meg.

A Basica elmagyarázza

A jól ismert immun-releváns mikrotápanyagok között ott vannak az A-,C- és D-vitaminok, a cink, vas és szelén, mint nyomelemek. A cinknek sok funkciója van a szervezetben. Nemcsak a sav-bázis egyensúly szabályozásában játszik fontos szerepet, de a sejtosztódás különböző pályáiban is részt vesz, valamint a makrotápanyagok (fehérjék, szénhidrátok és zsírok) anyagcseréjében. Az immunfunkció részeként, a cink felelős a specifikus, kórokozók elleni immunsejtek képződéséért és aktiválódásáért .A cink és szelén erős duót képeznek az immunrendszer számára, mivel a szelén mind a velünk született, mind a megszerzett immunvédekezés számos kulcsfunkciója számára fontos. Kevésbé ismert, hogy a magnézium is rendkívül fontos a vírusok elleni védekezés számára. Szükség van rá az ún. természetes ölő sejtek működéséhez és a specifikus immunsejtek számára, melyek kimondottan a vírusfertőzött sejtekkel való harcért felelősek. Magas rostbevitel sok gyümölcs, zöldség és teljes kiőrlésű gabona fogyasztásával szintén fontos az immunrendszer számára. A táplálékkal bevitt rostoknak pozitív hatása van a bél közegére, növeli a "jó" bél baktériumok fajtáit, melyek jók az immunrendszernek.

 

Támogatás Basicaval

A sav-bázis egyensúly szabályozása szintén több figyelmet érdemel, amikor az immunvédekezést tanulmányozzuk. Vannak jelek, melyek azt mutatják, hogy a vírusok nagyon érzékenyek a pH lúgos irányba való egészen kicsiny elmozdulására: a pH minimális növelésekor már inaktívvá válnak. Az alkalikus ásványi anyagokkal való jó ellátás így támogatja immunrendszerünket és annak vírusokkal szembeni védekezését.

Életmód, egészség és táplálkozás - jelentős hatása van az acidózis kockázatára.

 

Hogyan segíthetjük immunrendszerünket?

A nem kiegyensúlyozott táplálkozás - mely gyakori Európában - nem látja el megfelelően tápanyagokkal a szervezetet, így például a D- és C-vitaminok és a szelén hiánya elterjedt, különösen az idősebbeknél. A szeniorok gyengült immunrendszerük miatt veszélyeztetettebbek. Ezt nemcsak a betegségek, hanem az alacsony tápanyag bevitel is okozza. Sok korcsoport táplálkozását magas hús-, felvágott- és tejtermék-fogyasztás jellemzi, miközben alacsony a gyümölcs- és zöldségfogyasztásuk, így a sav-bázis egyensúlyuk, egy túlnyomóan alkalikus, immunreleváns tápanyag bevitel nem mindig biztosított. Ha kiegyensúlyozatlan az étrendje, étrendkiegészítő bevitele indokolt. Ha tisztában van a saját étkezési szokásaival, ellenőrizheti önmagát, mely, az immunrendszer számára fontos tápanyagok hiányozhatnak. Ilyen a B12-vitamin vegán étrendnél, D-vitamin télen, vagy alkalikus étrendkiegészítő, ha alacsony a zöldség- és gyümölcsbevitele. Mindegyik Basica termék hozzájárul az egészséges immunfunkcióhoz cink és szelén tartalmával.

 

Aktiválja immunrendszerét most Basica termékekkel!

 

https://www.drkhshop.hu/6-basica-bazikus-asvanyi-anyag-potlas