Hatékony fogyókúra, de hogyan?

Nagyon érdekes dologra mutat rá egy nemrégiben lezárult német tanulmány. Túlsúlyos személyek testsúly csökkenésével kapcsolatosan rájöttek arra, hogy ha a testgyakorlatokat és a diétát kiegészítik ásványi anyagokat és nyomelemeket tartalmazó BASICA Direkt-tel, akkor jelentős súlycsökkenést érnek el.

Böjtölés

 Az ábra mutatja a 12 hétig tartó tanulmány eredményét. Böjtöléssel (mellette edzéssel) és Basica Direkt fogyasztással elérhető a 9,4 kg-os testsúly csökkenés.

 

Mi lehet ennek a magyarázata?

Rendszeres edzéssel és diétával a túlsúlyos emberek anyagcseréje megváltozik, több zsírt képes mobilizálni. A zsírok mobilizálásával a szerveztünk pH-ja savas irányba tolódik el. A savas közeg gátolja a zsír anyagcserét és a súlyvesztés hatékonyságát. Erre megoldás a Basica Direkt, mely helyreállítja a helyes sav-bázis egyensúlyt, intenzívebbé téve így a fogyást.

 

A tanulmány részletei:

85 fő részvételével készült a tanulmány. A résztvevők felét véletlenszerűen jelölték ki, hogy iktassanak heti rutinjukba integrált böjtnapokat egy speciális tervet követve. Ezen kívül mindkét csoportot további alcsoportokra osztották, amelyek lúgosító ásványok pótlására Basica Direktet kaptak, vagy placebót véletlenszerű, dupla vak kiválasztás alapján.

Általánosságban az időszakos böjtölés testgyakorlatokkal párosítva számottevő és jelentős súlycsökkenéshez vezetett.  A fogyást nagy mértékben tovább fokozta a bázikus anyagok bevitele. 

3 hónap edzés és időszakos böjtölés után a tanulmányban résztvevők átlagosan 6,5 kg-ot fogytak a placebo csoportban

Abban a csoportban ahol lúgosító ásványpótlást kaptak, ott 9,4 kg-ot fogytak.

 

K.Hottenrott, T. P. Meyer, T. Werner, and J. Vormann
Institute for Performance Diagnostics and Health Promotion at the Martin-Luther-University of Halle-Wittenberg (Germany); Protina Pharm GmbH, Ismaning, Germany; Institute for Prevention and Nutrition, Ismaning, Germany